Parteneri pentru patrimoniu

În luna martie a anului trecut 30 de ONG-uri și instituții de cultură din județele Sibiu, Mureș și Brașov s-au angajat să colaboreze pentru protejarea și susținerea dezvoltării durabile a patrimoniului și a comunităților regiunii. Astfel a fost constituită o Rețea de parteneri care și-a propus să creeze un impact concertat la nivelul factorilor de decizie, și un model de cooperare în societatea civilă. Până în prezent, partenerii au inițiat o serie de acțiuni comune și au depus pentru finanțare un proiect care să permită dezvoltarea organizațională a Rețelei și implicarea sistematică în formularea de propuneri legislative.

În urma acestor activități, luni 8 decembrie 20 dintre organizațiile partenere se vor reuni la  Casa Teutsch pentru întâlnirea anuală a Rețelei. Întâlnirea va debuta cu lansarea Broșurii Parteneri pentru patrimoniu care prezintă organizațiile partenere și zonele în care acestea activează, promovând astfel regiunea Transilvaniei. Broșura va fi tipărită în 1.000 exemplare care vor fi distribuite partenerilor și reprezentanților mass-media, precum și în cadrul evenimentelor culturale viitoare. Broșura a fost finanțată de către Consulatul German din Sibiu, care va fi reprezentat la întâlnire de către Dl. Hans Schebesch. Vor urma prezentări ale inițiativelor recente ale diverșilor parteneri, și un workshop pentru definirea direcțiilor de acțiune ale Rețelei pentru anul viitor și pentru identificarea de oportunități de colaborare.

Locație:                  Centrul de dialog şi cultură Friedrich Teutsch al Bisericii Evanghelice C.A. din România, Str. Mitropoliei Nr. 30, 550179 Sibiu