O comunitate pentru Orașul de Jos – Concurs “OAMENI ȘI LOCURI”

aurarilor 1

În perioada Mai – Iulie, fundația Heritas desfășoară proiectul ”O comunitate pentru Orașul de Jos”, în parteneriat cu Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu, Asociația Monumentum și Complexul Național Muzeal ASTRA.

Proiectul este cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității și se ridică la valoarea de 28.000 lei.

Proiectul reprezintă dorința de a educa şi consolida o comunitate pentru a putea salva patrimoniul istoric construit din orașul Sibiu, respectiv Piața Aurarilor, care se degradează treptat.

În prim-planul proiectului stau atât mobilizarea comunității, cât și dezvoltarea inițiativei civice bazată pe dialog şi cooperare în cadrul unei societăți civile multiculturale. În acest sens, se vor desfășura o serie de activități cu locuitorii din spațiul public din Piața Aurarilor, activități menite să-i conștientizeze pe aceștia despre importanța patrimoniului, despre importanța şi beneficiile de care se poate bucura o comunitate bine închegată şi despre rolul voluntariatului civic în interiorul comunității.

În acest context, anunțăm concursul de fotografie ”Oameni și locuri”, un concurs pentru cei pasionați de fotografie (indiferent de vârstă, profesie sau domiciliu), care doresc să surprindă viața comunității din Piața Aurarilor, din orașul Sibiu. Valoarea premiilor se ridică la 1.950 lei iar premierea va avea loc în cadrul Evenimentului final al proiectului, în data de 09.07.2016.

Asteptăm fotografiile dvs. până în data de 30.06.2016 pe adresa adelina.cristea@heritas.ro sau la sediul Fundației Heritas, Piața Huet nr. 3, Sibiu.

Regulamentul îl puteți găsi aici.

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la numărul 0770 909 507 sau la adresa adelina.cristea@heritas.ro

aurarilor 3