Michael Engel
Dipl. Ing. , Arhitectură
(președinte)
Michael s-a născut în Germania în oraşul Dresda. Este arhitect specializat in dezvoltare şi regenerare urbană și a lucrat în cadrul unor proiecte de dezvoltare urbană în Germania şi Africa de Sud. În anul 2005 vine pentru prima dată în România, la Sibiu, implicându-se aici în Proiectul GTZ “Reabilitarea Centrului Istoric Sibiu”. Responsabilităţile sale au constat atât în preluarea activităţii de proiectare şi implementare a “Centrului demonstrativ şi de perfecţionare profesională Casa Artelor”, cât şi în elaborarea şi implementarea de proiecte în cadrul departamentului de relaţii cu publicul. Din 2007 lucrează ca liber profesionist şi arhitect consultant pentru diferite proiecte de dezvoltare şi reabilitare urbană, proiecte derulate cu preponderenţă în România. Datorită experienţei profesionale şi a implicării sale în activitatea depusă, în anul 2010 devine coordonatorul Proiectului GTZ “Creşterea potenţialului satelor transilvane” şi în acelaşi timp al activităţii partenerilor implicaţi în acest proiect. Începând cu luna iulie 2010 preia funcţia de director şi cea de preşedinte al Fundaţiei Heritas. De asemenea Michael lucrează pe plan internaţional ca expert consultant în diferite proiecte, dintre care menţionăm Proiectul de Dezvoltare Urbană din L’viv, Ucraina. Michael vorbeşte limbile germană, engleză, română şi franceză.
Andreea Tănase
Arhitect
Andreea a absolvit Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Timișoara, în 2009, cu o specializare în restaurarea și reabilitarea clădirilor istorice. Între 2011 – 2012 a urmat un master în planificare urbană, în cadrul Bartlett School of Planning de la University College London.
De-a lungul timpului a fost implicată în mai multe proiecte de arhitectură și urbanism. Alături de echipa Archeus Studio din Timișoara a lucrat în perioada 2009-2011, pentru o serie de proiecte rezidențiale și de design urban. Începând cu 2013 s-a implicat, alături de echipa Fundației Heritas, în procesul de elaborare a mai multor strategii de dezvoltare urbană.
Andreea face parte și din colectivul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, unde, începând cu 2013, îndrumă studenții din anii universitari II și III în cadrul atelierelor de proiectare ale Departamentului de Conservare și Restaurare de Arhitectură de la Sibiu. Andreea vorbește fluent limbile română, engleză și franceză.
Adelia Moroșan
(director)
Adelia a urmat studiile Facultăţii de Științe Economice ale Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Secţia Finanțe Bănci. Din 2002 a fost implicată în activitatea Ordinului Arhitecților Filiala Sibiu-Vâlcea, unde a început să se familiarizeze cu domeniul arhitecturii, în special cu aspecte legate de exercitarea profesiei. Activitatea la Ordinul Arhitecților a cuprins sarcini organizatorice, administrative şi de management, relaţii publice. Din anul 2013 elaborează cereri de finanțare pentru accesarea fondurilor nerambursabile, documentații tehnico-economice de realizare a investițiilor din fonduri publice, prestează servicii de management pentru implementarea proiectelor și alte activități de consultanță financiară. În anul 2015 a preluat managementul proiectului ”TransylvaNet – Consolidarea societatii civile pentru dezvoltare prin promovarea patrimoniului” proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Adelia vorbește limbile româna, engleză și la nivel mediu franceza.
Adelina Cristea
Adelina s-a născut in Reghin, județul Mureș iar in anul 2009 s-a mutat in Sibiu pentru a studia Psihologia, in cadrul Universității “Lucian Blaga” Sibiu. In paralel a studiat si Științe economice, specializarea Contabilitate si informatica de gestiune iar apoi a urmat un Masterat in Psihologie organizațională. Adelina este de profesie Specialist resurse umane însă a început sa lucreze in domeniul ONG datorita proiectului demarat de Heritas si anume: “Transylvanet – Federația pentru patrimoniul transilvănean”, unde a început ca si Asistent de proiect iar apoi devenind Expert comunicare. Atribuțiile sale, ca si expert comunicare, presupun promovarea proiectului si gestionarea canalelor de promovare, comunicarea cu presa, colaborarea cu partenerii si membrii Federației, dar in același timp presupun si sarcini administrative, cum ar fi organizarea traning-urilor si a ședințelor, colaborarea cu furnizorii de training si alte servicii, urmărirea termenelor limita a proiectului etc. Adelina vorbește fluent limba română și limba engleză.
Colaboratori în proiecte anterioare
Steffen Mildner (expert internațional în dezvoltare urbană și reabilitare), Liliana Cazacu (arhitect), Ioana Deac (specialist PR și Marketing), Diana Galoș (arhitect), Tudor Popa (grafician), Anamaria Părăian (asistent proiect), Alex Govoreanu (economist), Diana Niță (voluntar).