Lansarea campaniei pentru sate

FRU împreuna cu GTZ lanseaza în 29 mai prima campanie în satele transilvane în scopul protejarii arhitecturii rurale si dezvoltarii turismului cultural. Campania este formata din evenimente complexe (teatru, muzica, expozitii), care se vor desfasura în cadrul unui proiect pilot în mai multe sate din judetul Sibiu.

Protejarea aspectului arhitectonic al satelor este vitala pentru cresterea potentialului de dezvoltare a turismului cultural de patrimoniu în Transilvania. Cu toate acestea, activitatile de protejare a patrimoniului nu pot constitui ele singure o solutie, ci doar în combinatie cu aplicarea unor strategii turistice generale.

În acest sens în cadrul Proiectului “Cresterea Potentialului pentru Turismul Cultural în Satele Transilvane”,  se organizeaza primul eveniment cultural cu expozitii, teatru si muzica, care va avea loc în data de 29.05.2010 la Moardas. În cadrul acestui eveniment se va lansa brosura cu titlul “Sa pastram aspectul traditional al satelor. Ce doresc turistii sa gaseasca în satele transilvane – Ghid practic“, un prim instrument dintr-o serie de instrumente menite sa constientizeze importanta patrimoniului cultural ca potentialului turistic.

Piesa de teatru care se va juca “Schimbarea”, a fost scrisa în cadrul Proiectului de autorul german Wolfgang Sreter, îmbina într-un mod placut umorul cu importanta temei abordate, o piesa despre felul cum vad tinerii si vârstnicii satele în care traiesc.

Antrenul muzical este asigurat de trupa rock Perfekkt Match din Sibiu.