Curs de formare în domeniul Managementului și scrierii de proiecte în cadrul

În perioada 15-19 iunie am organizat prima activitate de formare din cadrul proiectului, destinată dezvoltării capacității organizaționale a membrilor Rețelei TransylvaNET. Este vorba despre cursul de management și scriere de proiect, susținut de către consultantul Mihail Cană, cu participarea managerului de proiect Andreea Marin. Cursul s-a desfășurat la Muzeul ASTRA Sibiu, și s-a bucurat de participarea a 19 reprezentanți ai organizațiilor membre ale rețelei, veniți din 3 județe pentru a învăța și pentru a-și împărtăși punctele de interes și viziunile.

Am avut 5 zile productive și creative, care s-au finalizat cu patru drafturi de proiecte scrise de către colegii participanți la curs. Acestea abordeaza patru teme: 1. Dezvoltarea unei campanii de advocacy care sa susțină inițiative legislative relevante, 2. Promovarea membrilor rețelei și a activităților acestora, 3. Dezvoltarea comunicării interne în cadrul rețelei, 4. Dezvoltarea de parteneriate internaționale cu alte organizații și rețele. Acestea sunt direcții esențiale pentru activitatea rețelei, și vor fi continuate prin activitățile de fund-raising prevazute în cadrul proiectului.

Un alt rezultat important a fost acela că evenimentul ne-a adus mai aproape unii de ceilalți. Am abordat subiectul managementului oamenilor și al relațiilor în cadrul proiectelor – cum gestionăm echipa, cum relaționăm cu finanțatorii, cum pastrăm motivația oamenilor și gestionăm conflictele și riscurile. Am dobândit astfel și instrumente relaționale, care să ne faciliteze reușita în managementul proiectelor viitoare din propriile organizații și din rețea.

Începem acum pregatirile pentru cel de al doilea curs, cu tema Advocacy, care va avea loc in ultima săptămână a lunii iulie și care va fi susținut tot la Sibiu de către colegii de la Academia de Advocacy. Așteptăm cu interes să ne revedem și să petrecem încă 5 zile frumoase împreună!

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului.

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org